Veel gestelde vragen over fietsen en e-bikes - Fietsen specialist Renard Best

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veel gestelde vragen over fietsen en e-bikes

Veel gestelde vragen
Onderhoud van een fiets
Controleer voor elk gebruik voor uw eigen veiligheid de volgende punten:  - Alle bouten en moeren en in het bijzonder snelspanners van wielen, op  goed vastzitten controleren en evt. aantrekken. - Stuur en  stuurvoorbouw op beschadigingen controleren en evt. uitwisselen. -  Remvoorziening op functie controleren en evt. opnieuw instellen. -  Bandenspanning controleren, informatie op de band met betrekking tot de  maximale luchtdruk in acht nemen. - Profieldiepte van de banden  controleren. - Verlichting- en signaalvoorziening controleren. -  Controleer of de grepen op het stuur goed vastzitten en slijtage  controleren. - Bij fietsen met achterdemping alle schroefverbindingen  van de verende delen op goed vastzitten en speling in de lagers  controleren.
Regelmatige controle van uw fiets maakt dat u eventuelen problemen snel opgelost kunnen worden. Laat minimaal één maal per jaar uw fiets nakijken door een vakspecialist. Dit verlengt de levensduur van uw fiets aanmerkelijk.

Hoe onderhoud ik mijn ketting
Een ketting behoort regelmatig schoon te worden gemaakt. Hier zijn  verschillende methodes voor. Bijvoorbeeld met lauw water en een borstel,  of met een speciale kettingreiniger. In onze winkel hebben wij hier hulpmiddelen voor. Na reinigen is het zeer belangrijk om de ketting te  smeren. Een smeermiddel dat hiervoor veel gebruikt wordt, is Teflon,  daar dit zeer verfijnd werkt en het minste vuil aantrekt.  
Een ketting is aan slijtage onderhevig, evenals de tandwielen. Een juiste kettingspanning en onerhoud verlengt de levensduur van de ketting en tandwielen.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu