Koop uw fiets via een fietsen vakspecialist. - Fietsen specialist Renard Best

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Koop uw fiets via een fietsen vakspecialist.

Een goede voorbereiding is het halve werk.En een goede voorlichting geeft het optimale fietsplezier.
Voor informatie over de diverse catergorieën fietsen staat hieronder meer informatie. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Best.  
Wij hebben een ruim assortiment fietsen voor veel fietsplezier in de volgende categorieën:
  • elektrische fietsen
  • stadsfietsen
  • lifestylefietsen
  • recreatievefietsen
  • moederfietsen
  • hybridefietsen
  • schoolfietsen
  • kinderfietsen
  • tweedehands fietsen

Wat wordt het, een nieuwe of een gebruikte fiets?


1. Stel je gebruiksdoel vast

Waar gebruik jij je fiets grotendeels voor? Lange fietstochten, woon-werkverkeer of is het jouw transportmiddel voor het doen van boodschappen of het wegbrengen van je kinderen. Dit heeft invloed op wat er op je fiets moet komen. Denk aan versnellingen, remmen of een bagagedrager.

2. Bepaal je budget

Wat wil aan je fiets uitgeven? Het is handig om van tevoren vast een minimum en een maximum voor jezelf te bedenken en dan te bekijken wat de mogelijkheden daarmee zijn. Zet jezelf van tevoren niet teveel vast op het type fiets wat je in gedachten hebt. Jouw fietsspecialist is bekend met alle ins en outs van fietsen die hij verkoopt . Het kan zijn dat hij je bijvoorbeeld geen hybride fiets adviseert maar een e-bike omdat deze volledig aansluit bij je wensen

3. Welke merk past het beste bij jou?

Er zijn honderden verschillende fietsmerken, van bekende fietsmerken tot de minder bekende merken. Naast het budget is bij het kiezen van een merk zijn zaken zoals materiaal, service en recensies van groot belang.

4. Zorg voor de juiste zithouding

Het stuur, de framehoogte, het type frame en het materiaal waarvan dit is gemaakt zijn bepalend voor de zithouding en het comfort van de fiets.
Materiaal frame
Voor materiaal heb je keuze uit stalen frames of aluminium. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Een stalen frame heeft een goede demping, is duurzaam en solide maar is zwaar. Een aluminium frame is onbreekbaar, erg licht van gewicht, sterk en roest minder snel bij eventuele lakbeschadiging.
Zorg voor een juiste framehoogte
Om fysieke problemen te voorkomen is het van belang om te letten op de goede framemaat. Een fiets waarvan het frame de juiste hoogte heeft fietst lekker. Je knieën komen niet tegen je stuur aan en je kunt met je voeten voldoende bij de grond als je nog op je zadel zit.
Stuur
Waarom extra aandacht voor het stuur? Een stuur bepaalt de houding die je op je fiets aanneemt en bepaalt de zithouding. Staat het stuur té ver weg dan kun je schouder- nek of rugklachten krijgen. 

5. Zet je veiligheid voorop

Als fietser ben je in het verkeer kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat je op een goede fiets rijdt waar je goed zichtbaar bent met remmen waarvan je weet hoe je ze intuïtief moet gebruiken.
Remmen

Een fiets moet een rem hebben, dat is zo geregeld in de wet. Maar er zijn allerlei soorten fietsremmen en daar hangen ook verschillende prijskaartjes aan. In grote lijnen zijn er twee soorten remsystemen de terugtraprem en de handrem. Vooral in de handremmen zijn er veel variaties mogelijk met verschillende prijzen. Heb je een fiets die intensief gebruikt zal gaan worden op bepaalde terreinen, dan is het zeker handig om je vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden.
Fietsverlichting

Het is verplicht om in het donker goedwerkende verlichting op de fiets te hebben. Zo ben je altijd zichtbaar voor medeweggebruikers. Je kunt kiezen uit een fietslamp op batterij of gevoed oor een dynamo in de naaf. Er zijn zelfs oplaadbare LED fietsverlichting, vaak met een sensor die zorgt dat het licht indien het donker is automatisch gaat branden. Erg Handig! Naast de prijs is het ook fijn om te weten hoeveel en hoever de lamp schijnt. Schijnt deze alleen naar voren of ook opzij. Voldoende keuze, laat je inspireren.

6. Comfortabel en ontspannen fietsen

De meest comfortabele fiets is een fiets waarop je je goed voelt. Een fiets die doet wat jij van hem vraagt. Hier komen dan snel de functies van de fiets naar voren: het aantal versnellingen, wel of geen trapondersteuning, soort wielen en zadel.
Versnellingen

Versnellingen zorgen er voor dat je sneller of langzamer kunt fietsen met hetzelfde aantal trapbewegingen. Als je schakelt naar een lagere versnelling trap je een stuk lichter, maar fiets je ook langzamer. Erg fijn als je meer gewicht op je fiets hebt zoals het geval bij kinderen op zitjes of als je fiets met een bakfiets. Schakel je naar een hogere versnelling dan trap je zwaarder, maar fiets je ook sneller. Wielen

Wil je brede, grote of robuust uitgevoerde wielen op je fiets? Welke banden en welk bandenprofiel wil monteren? Belangrijke vragen die het rijgedrag van de fiets bepalen. Een licht wiel met een dunne band draagt positief bij aan de sportiviteit van de fiets. Een stevig wiel met brede band is meer geschikt voor hobbeligere terreinen. Een tenslotte een band met veel profiel rijdt beduidend zwaarder dan een band met geen of minder uitgewerkt profile.
Kies een zadel die bij je past

Iedere fiets heeft standaard een fietszadel erop zitten, uiteraard. Dat wil echter niet zeggen dat dit ook voor jou het goede fietszadel is. Als het gaat om comfort is het zadel een van de belangrijkere onderdelen van een fiets. Een goed zadel zorgt ervoor dat je geen zadelpijn of weinig zadelpijn krijgt bij grotere fietstochten. Behalve de vorm speelt ook het materiaal daarbij een rol: een gel zadel is comfortabel en duurzaam, een leren zadel gaat lang mee en vormt zich na een tijdje naar je lichaam. Hoe lang de rit ook duurt. Laat je adviseren door Guus.
Trapondersteuning of niet

De elektrische fiets is een fantastisch alternatief voor de auto of bromfiets. Met een e-bike wordt fietsen pas echt ontspannend. Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Je fietst zelf maar hebt het gevoel dat je altijd een duwtje in de rug krijgt. De elektrische fiets is stil en stoot geen verontreinigende stoffen uit. E-bikes zijn er in verschillende uitvoeringen, sommigen zelfs met een GPS. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets?

7. Fietsaccessoires

Let bij de aankoop van de fiets ook al op eventuele fietsaccessoires die je op de fiets wilt monteren. Zo dien je te bekijken welk veiligheidsslot er op de fiets zit. Ook als je voor je kind een kinderzitje nodig hebt of voor de boodschappen een fietstas kun je van tevoren kijken of dat dit mogelijk is bij de fiets die je wilt kopen. Wellicht wil je fiets ook wel pimpen met allerlei modieuze accessoires waarmee je op de weg de show steelt.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu